Frisian Sailing Company

Uw verblijf aan boord van de Suydersee

Personenzahl_Suydersee

    
    
Afvaarthaven: Harlingen

Deze imposante tweemast klipper heeft Harlingen als thuishaven en zeilt voornamelijk op de Waddenzee. Maar vanzelfsprekend is een tocht langs de IJsselmeerkust en zelf door Friesland ook mogelijk.

Of familiegroep, bedrijfsuitje of schoolgroep, aan boord van deze sportieve zeiler zult u snel op uw gemak voelen. Gezamenlijk de zeilen hijsen en genieten van het opspattende water langs de romp, de wind in de zeilen en de zilte zeelucht. What else?!

AopZ_Suderse_20091014_005

Het schip heeft een overnachtingscapaciteit van 34 gasten, verdeeld over 13 hutten. Alle hutten zijn uiteraard voorzien van centrale verwarming, zodat u ook in het voor- en najaar aangenaam aan boord kunt verblijven. Daarnaast beschikken de hutten over een wastafel met koud en warm water en heeft ieder bed een bedleeslampje.
Aan boord zijn 3 toiletten en 3 douches aanwezig.

De ruime salon met veel gelakt hout en warme rode bekleding is zeer ruim. In de salon bevindt zich de bar met biertapinstallatie.
Aan de vier grote eettafels met banken en losse stoelen is voldoende zitgelegenheid voor 34 personen. Aan boord aanwezig is een flatscreen televisie, een dvd-speler en een stereo installatie.

De keuken is apart van de salon n voorzien van een gasfornuis met 6 branders, een oven met een warmhoudgedeelte, een afwasmachine, een grote koelkast en een koffiezetapparaat.

Faciliteiten Suydersee

Zeilen op de Suydersee

Texel

Vanuit haar thuishaven Harlingen zeilt de Suydersee vooral op de Waddenzee. Een zeiltocht naar de Waddeneilanden Texel, Vlieland en Terschelling kan zowel tijdens een (mid-)week als ook tijdens een weekendtocht, afhankelijk van de weersomstandigheden. Droogvallen is over het algemeen ook mogelijk, natuurlijk ook weer afhankelijk van de weersomstandigheden en het getijde.

Tijdens langere tochten kunt u met de Suydersee ook naar Ameland zeilen. Bij een bezoek aan Ameland kunnen we u de route via Lauwersoog, Dokkum, Leeuwarden en Franeker terug naar Harlingen aanraden. Bij deze route beleeft u de 'best of both worlds': en een zeiltocht over het prachtige UNESCO werelderfgoed Waddenzee. Maar ook een zeiltocht door het verstilde Lauwersmeergebied is prachtig. Sinds een aantal jaren broedt hier zelfs een visarendpaar. In Dokkum brent u natuurlijk een bezoek aan de eerste ijsfontijn ter wereld! En Franeker, een oude universiteitsstad is bekend vanwegen het unieke planetariom van Eijse Eijsinga.
Meer informatie over het vaargebied.

Voorzieningen
Personenzahl_VliegendeHollander
  1. Prachtige authentieke uitstraling
  2. Tot 60 gasten
  3. Aan dek ruim plaats voor alle gasten
  4. 40 meter lang
  5. 3 toiletten

Vergelijkbare schepen

Gaia

Gaia

Tweemastklipper - Lemmer
40
32

Gaia

Tweemastklipper - Lemmer
40
32
Elizabeth

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34
Vliegende Hollander

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34
Dageraad

Dageraad

Tweemastklipper - Lemmer
60
37

Dageraad

Tweemastklipper - Lemmer
60
37